Volledig scherm
Hoofdrolspeelster Anne-Marijn Smulders (Maria).

Sluiertipje opgelicht van opera 'Maria' in Den Bosch

DEN BOSCH - Gelovig of niet, iedere rechtgeaarde Bosschenaar heeft zijn hart verpand aan de Zoete Lieve Vrouw in de Sint-Janskathedraal. Deze gekoesterde Zoete Moeder van Den Bosch krijgt haar eigen stadsopera in mei 2017. Deze opera ‘Maria’ is een productie van de begin dit jaar opgerichte stichting Paleis voor Volksvlijt die zich richt op theatermakers uit de Bossche regio. Dinsdagavond in de Toonzaal werd alvast een tipje van de sluier opgelicht.

Librettist Henri Swinkels en componist Paul van den Oever lieten hun licht schijnen op de totstandkoming van deze unieke kameropera die zo rond de 75 minuten gaat duren. ‘Maria’ zal in mei worden opgevoerd op een bijzondere Bossche locatie waar nu nog over onderhandeld wordt. ,,Daarnaast is het de bedoeling dat de voorstelling gaat rondreizen door Brabant. Je kunt denken aan Mariakapellen of kerken”, vertelt regisseur Vincent van den Elshout.

​Hoofdrolspeelster, de Bossche zangeres Anne-Marijn Smulders, gaf vanavond alvast een nieuwsgierig makend voorproefje in de Toonzaal. Woensdagavond 30 november is de preview nogmaals te beleven in de Toonzaal (20.15 uur).

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.