Volledig scherm
© Thinkstock

‘Snel aan tafel' met kandidaat-omroep in Den Bosch

DEN BOSCH - De gemeente Den Bosch moet zo snel mogelijk aan tafel met de potentiële nieuwe lokale omroep als opvolger van het in begin 2015 gestopte Boschtion. Volgens de PvdA, GroenLinks en de SP mag niet langer tijd verloren gaan.

De partijen willen dat de tijd gebruikt wordt die zit tussen het advies van de gemeenteraad (13 december) en de toekenning van de zendmachtiging door het Commissariaat voor de Media (ongeveer acht weken). Voor de zendmachtiging zijn drie kandidaten in de race: DTV Den Bosch, RTV Dieze en Den Bosch TV. De voorkeur van het college van B en W gaat uit naar DTV Den Bosch.

Afhankelijk van een bezwaarprocedure denkt het CvM ongeveer acht weken nodig te hebben om een beslissing te nemen. Den Bosch TV heeft al aangegeven in beroep te gaan als de gemeenteraad voor DTV kiest. RTV Dieze legt zich bij elke beslissing neer. De drie fracties willen de tijd gebruiken om met de gekozen kandidaat al vast scenario’s door te nemen om zo snel mogelijk te kunnen beginnen na de beslissing van het CvM.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.