Volledig scherm
© Marcel Antonisse

Snel meer bewakingscamera's in centrum van Den Bosch

DEN BOSCH - Het aantal gemeentelijke bewakingscamera's in de Bossche binnenstad wordt flink uitgebreid. Vanaf juli moeten de 32 nieuwe camera's inzetbaar zijn. Dat zijn er acht meer dan de bedoeling was. Door het historisch stratenpatroon in de binnenstad zijn op enkele locaties camera's vanuit meer richtingen nodig om een volledig beeld te hebben.

Op verzoek van bewoners en ondernemers in de Hinthamerstraat komen er in deze straat twee camera's extra. Op het plein voor het station wordt het aantal posities dankzij verbeterde technische mogelijkheden gehalveerd naar negen. 

De belangrijkste doelen van het cameratoezicht zijn het verbeteren van het toezicht tijdens de 'hete' horeca uren en voorkomen van incidenten. Ook moeten de camera's uitkomst bieden bij crowd management tijdens evenementen.

Volledig scherm
Op deze plekken in hartje Den Bosch komen camera's te hangen. © Gemeente Den Bosch

Op de Parade komen vier camera's en op de Markt is er eentje gepland op de hoek met de Hinthamerstraat. Verder gaat het onder meer om camera's op de hoek van de Korteputstraat-Lange Putstraat, in de Casinotuin, hoek Snellestraat-Stoofstraat, hoek Tolbrugstraat- Pastoor de Kroonstraat en de hoek Hooge Steenweg-Tweede Korenstraatje.

Volgens de gemeente worden de privacyregels 'strikt in acht genomen' en komen op de toegangswegen van de binnenstad borden te staan met de tekst 'cameratoezicht'.

Volledig scherm
Cameraposities op het voorplein van het station in Den Bosch. © Gemeente Den Bosch