Volledig scherm
V.l.n.r. Oud-voorzitter Jan Jansen, voorzitter Carel van den Heuvel en locoburgemeester Paul Kagie © Adrienne Hazenberg

Sociale penning stad voor seniorenvereniging HEVO

DEN BOSCH - Voorzitter Carel van den Heuvel heeft donderdagmiddag namens seniorenvereniging HEVO de sociale penning van de gemeente Den Bosch in ontvangst genomen.

De onderscheiding werd uitgereikt door locoburgemeester Paul  Kagie in Perron3 in Rosmalen, waar de HEVO haar 65-jarig bestaan vierde met een conferentie over  Kwetsbare Ouderen in Beeld.

Seniorenvereniging en vrijwilligersorganisatie HEVO Rosmalen neemt vanaf haar oprichting (1952) een belangrijke plaats in, in de gemeenschap van Rosmalen. HEVO is opgericht als afdeling van de Katholieke Arbeiders Beweging, een sociaal emancipatorische beweging. In 1973 sloot HEVO zich aan bij de Katholieke Bond voor Ouderen (Unie KBO). Thans is HEVO een afdeling van KBO-Brabant. Sinds de fusie in 1996 wordt het welzijnswerk voor ouderen door HEVO vervuld, in afstemming met Divers. Ze doet dat door middel van ontmoeting, ontspanning, voorlichting, ondersteuning en activering. De vereniging telt meer dan 2600 leden (1e kwartaal 2017) en is de grootste vereniging van Rosmalen. 

Het  eigen verenigingsgebouw De Ontmoeting speelt een belangrijke rol  als centrum waar ontmoeting, ontspanning, voorlichting en ondersteuning samenkomen. 

Het stadsbestuur kan de sociale penning toekennen bij voorbeeldige, langdurige en onbezoldigde sociaal-maatschappelijke inzet voor de samenleving. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.