Volledig scherm
© Chris Korsten

Spanningen Dierentehuis Den Bosch lopen verder op

DEN BOSCH - De problemen bij het Dierentehuis 's-Hertogenbosch lijken zich op te stapelen. De gemeente dreigt met ingrijpen als er op korte termijn geen oplossing komt. De betaalde krachten willen met de voorzitter aan tafel, maar zonder de huidige bemiddelaar.

Ruim een maand geleden zegden personeel en vrijwilligers het vertrouwen in het bestuur onder leiding van voorzitter Jacques Hendrikx op. De voorzitter zou te autoritair zijn, er zou slecht tot niet gecommuniceerd worden over de toekomstplannen en er is veel onduidelijkheid over de financiën.

Jan Willem Zeelenberg, coach voor het personeel en vrijwilligers en vertrouwenspersoon tussen hen en bestuur, zou in het conflict moeten bemiddelen maar ook in hem zijn het personeel en de vrijwilligers inmiddels het vertrouwen kwijt.

Toekomstvisie
De partijen zitten op 28 februari met elkaar aan tafel. In een mail aan het bestuur heeft beheerder Jolanda van Daalen, inmiddels weer aan het werk maar wil niet reageren, namens het team laten weten de aanwezigheid van Zeelenberg als mediator dan niet op prijs te stellen. ‘Vanuit mijn positie ondersteun ik dit voorstel voor een gesprek met een gecertificeerd mediator van harte’, stelt Van Daalen in de mail die in het bezit is van het Brabants Dagblad.

Volgens de voorzitter gaat het gesprek op 28 februari over de toekomstvisie die het bestuur heeft. Hendrikx: ,,Ik zit dan alleen met het team. En na die bijeenkomst gaan we werken om het vertrouwen te herstellen. Onder leiding van Jan Willem Zeelenberg.''

De gemeente geeft het Dierentehuis subsidie voor de gemeentelijke opvang- en zorgplicht van van gevonden dieren. In een brief spreekt de ambtelijke organisatie hun zorgen uit over continuïteit en kwaliteit. ’Ik wil u daarom laten weten dat bij voortzetting van de problemen, wij ons moeten beraden op de wijze hoe wij verder gaan met het uitvoeren van deze wettelijke taken. Ik ga er vanuit dat dit niet nodig is en dat u op korte termijn een oplossing voor uw problemen vindt’, is in de brief te lezen. Gemeente een bestuur zitten op 6 maart met elkaar aan tafel.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.