Volledig scherm
Buurtbewoners van de Weidestraat hebben overlast van het nieuwe spoor. © Domien van der Meijden

Spoor Rosmalen trilt

ROSMALEN - Buurtbewoners van de Weidestraat in Rosmalen klagen over extra trillingen en geluid van het nieuwe spoor. Na de ingebruikname van het nieuwe spoorviaduct namen de klachten toe. ProRail onderzoekt wat er aan de hand is en hoe het opgelost kan worden.

De Weidestraatbewoners in Rosmalen zijn wel gewend aan spoorgeluiden. De meesten wonen al jaren direct naast het spoor. Vandaar dat het hen opviel dat na het gereed komen van het nieuwe spoorviaduct er meer trillingen en geluid is in de buurt.

ProRail is een onderzoek gestart naar de klachten. "Heel vervelend voor de bewoners", laat een woordvoerder van ProRail weten. Afgelopen weekeinde zijn al extra maatregelen genomen, zoals het plaatsen van dempers om overlast terug te dringen.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.