Volledig scherm
Vooral de trein van 8.25 uur van Rosmalen naar Den Bosch is erg druk. © Tom van der Meer/BD

Sprinter Nijmegen-Den Bosch in top 3 drukste treinen in september

OSS/DEN BOSCH - De sprinter die om 07.24 uur vanuit Nijmegen naar Den Bosch rijdt, stond in september op de derde plaats van volste treinen. Op plek 10 is de intercity van 07.47 uur, die hetzelfde traject rijdt, te vinden.

De maand september is volgens reizigersorganisatie Rover tot nog toe de maand waarin de meeste meldingen van volle treinen binnenkwamen. In totaal waren dat er meer dan 2800.

De sprinter die in de ochtendspits tussen Nijmegen, Oss en Den Bosch rijdt, is altijd al één van de drukkere treinen. In september waren alleen de treinen van Breukelen naar Amsterdam Bijlmer van 07.41 en 08.11 uur voller. Op nummer tien van het maandelijkse overzicht is de intercity van 07.47 uur vanuit Nijmegen richting Den Bosch te vinden.

5000 meldingen
Vorig jaar kwamen er in september bijna twee keer zoveel meldingen binnen dan deze september. Volgens Rover heeft dat te maken met de app Meldpunt Volle Treinen die toen net gelanceerd was.

Van de 2800 meldingen die dit jaar binnen kwamen in september moest bijna de helft een kwartier tot half uur staan in de trein. Een klein percentage van 8,2 procent kon helemaal niet met de trein mee. Het overgrote deel van de melders laat weten dat de drukte te wijten is aan te korte treinen.

Bekende
Rover spreekt van 'een oude bekende' als het gaat om het traject Nijmegen-Den Bosch in het klachtenoverzicht van september. Over te korte en daardoor te volle treinen op het bewuste traject wordt al veel langer geklaagd.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement