Volledig scherm
Het nieuwe ontwerp voor Theater aan de Parade van UNStudio. © UNStudio

Stilte rond nieuw theater in Den Bosch

DEN BOSCH - De oppositie in de gemeenteraad van Den Bosch had graag vóór 13 december alle informatie over het nieuwe Theater aan de Parade van het college van B en W willen hebben. Dat kan volgens wethouder Huib van Olden niet. „Omdat de aanbestedingsprocedure nog loopt”, aldus Van Olden donderdagavond tijdens de commissie bestuurszaken.

De zes oppositiepartijen vroegen alle informatie over de gunning, de kostenoverschrijding en eventuele andere relevante informatie. Aanleiding is de berichtgeving in het Brabants Dagblad dat het bouwbudget met waarschijnlijk twintig procent wordt overschreden en het nieuwe theater geen 55 maar 66 miljoen euro gaat kosten.

De oppositie wilde de informatie hebben vóór de raadsvergadering op 13 december. Van Olden kon desgevraagd niet antwoorden wanneer de aanbestedingsprocedure eindigt.

De oppositie vroeg Van Olden ook of het klopte dat de coalitiepartijen zo’n vier weken geleden al zijn ingelicht over de fikse kostenoverschrijding, zoals het Brabants Dagblad heeft gemeld. Van Olden: „Bij de voorbereiding op de begroting 2017 zijn de coalitiepartijen twee keer bij elkaar geweest: op 1 en op 31 oktober. En ik geloof dat het op 31 oktober was: stel dat de aanbesteding mislukt, dan hebben we wat met elkaar te delen. Wat gaan we dan doen met het theater?”

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.