Volledig scherm
Stoepborden moeten politie helpen bij onderzoek naar Gewonde vrouw in Bossche Broek © Politie

Stoepborden moeten helpen bij onderzoek naar 51-jarige Moederdagslachtoffer uit Den Bosch

DEN BOSCH - De politie vraagt met stoepborden hulp van wandelaars voor het onderzoek naar de 51-jarige vrouw die vorig jaar op Moederdag zwaargewond in een weiland werd gevonden. De politie plaatst de borden in het wandelgebied aan de Donkerhooiweg in het Bossche Broek in de hoop noodzakelijke tips te krijgen.

Want het onderzoek loopt nog steeds naar de vrouw die vorig jaar slachtoffer werd van 'fors geweld'. Ze werd aangevallen in een weiland en moest met zwaar hoofdletsel naar het ziekenhuis worden gebracht.

Volledig scherm
Dit soort stoepborden moet politie helpen bij onderzoek naar de gewonde vrouw in Bossche Broek. © Politie

De politie hoopt dat wandelaars, die vorig jaar tijdens de Mariamaand in het gebied waren, er deze periode ook weer zijn. Op de borden staat de vraag 'heeft u vorig jaar iets opvallends gezien?' Het gaat om mensen die zondagochtend tussen 04.00 en 08.00 uur in het Bossche Broek verbleven. ,,Rond die tijd zijn daar wel meer mensen. Dat geldt bijvoorbeeld voor vogelaars. Ook zijn er in deze Mariamaand pelgrims die via het Bossche Broek naar de Sint-Jan lopen.''

De Donkerhooiweg is een honderden meters lange onverharde zijweg van de Sterrebosweg (vaak gebruikt door fietsers, wandelaars en hardlopers). 

DNA-onderzoek

Er is door de politie ook DNA vergaard en ingestuurd tijdens het onderzoek, dat wordt onderzocht in het Nederlands Forensisch Instituut. 

,,We zijn in afwachting van het Nederlands Forensisch Instituut dat onderzoek verricht naar sporenmateriaal dat wij hebben gevonden. Alles wat in deze zaak zit, halen we eruit'', aldus een woordvoerster van de politie dinsdagmiddag.

Het bewuste sporenmateriaal zou zijn aangetroffen tijdens onderzoek dat rechercheurs ruim een half jaar geleden verrichtten in een weiland aan de Donkerhooiweg. 

Volledig scherm
De Donkerhooiweg in het Bossche Broek waar afgelopen zondagochtend een 51-jarige Bossche vrouw gewond is aangetroffen. © Marc Brink/BD
Volledig scherm
Onderzoek tijdens de vondst van de 51-jarige vrouw uit Den Bosch © Politie
Volledig scherm
Onderzoek tijdens de vondst van de 51-jarige vrouw uit Den Bosch © Politie
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement