Volledig scherm
PREMIUM
© ANP

Straffen rond bouw drugslab bij illegale kinderopvang vallen minder zwaar uit

DEN BOSCH - Voor betrokkenheid bij de opbouw van een drugslab vlakbij een illegale kinderopvang twee jaar geleden in Vlierden (gemeente Deurne) is een Bosschenaar (41) woensdag veroordeeld tot 18 maanden celstraf waarvan 6 maanden voorwaardelijk met twee jaar proeftijd. Tegen hem, twee plaatsgenoten (27 en 28), een Waalwijker (31) en een Tilburger (31) waren zwaardere straffen geëist. 

Volgens de officier was het drugslab bij de aanhouding van hem en vier andere mannen, begin 2016, vrijwel gereed voor de grootschalige productie van synthetische drugs. Behalve zo'n 2.000 liter chemicaliën bevond zich volgens de officier ruim 500 liter brandbaar gas in de loods. ,,Levensgevaarlijk voor kinderen in de kinderopvang. Maar dat interesseerde de verdachten blijkbaar niet'', zei zij.

  1. Doedelzakken schallen over begraafplaats Orthen:  eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtoffer Gilbert McMicking
    VIDEO

    Doedelzak­ken schallen over begraaf­plaats Orthen: eerbetoon voor Spaanse Griep-slachtof­fer Gilbert McMicking

    DEN BOSCH - De gewijde stilte op begraafplaats Orthen werd zondagochtend verbroken door de martiale klanken van doedelzakken. Het vormde een indrukwekkend saluut aan Gilberg McMicking, de Britse militair die als gevangene van de Duitsers in de Grote Oorlog niets van de strijd meekreeg. Uitgerekend vandaag honderd jaar geleden, op Wapenstilstandsdag, overleed hij in Den Bosch aan de Spaanse Griep.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch