Volledig scherm
© Screenshot EditieNL

'Subsidiepotten moet je leegtrekken', VVD boos over uitspraken Bossche zwager Peter-Jan Rens

DEN BOSCH - Uitspraken van de Bossche Giovanni van Eck (19), zwager van Peter-Jan Rens, op tv hebben geleid tot schriftelijke vragen van VVD-raadslid Henry Liebregts aan het Bossche college van B en W.

„Ik ben pas 19, ik kan mijn hele leven nog werken. Dat zijn subsidiepotten. Die moet je leegtrekken”, zei de Bosschenaar over zijn uitkering. Zijn uitspraak in de soap-serie waarin Peter-Jan Rens (‘Meneer Kaktus’) de hoofdrol speelt, leidde tot veel ergernis op internet. Naar aanleiding daarvan werd Van Eck geïnterviewd in het tv-programma Editie.nl. Hij nam geen woord terug van zijn uitspraken.

Volgens Liebregts komt Van Eck de sollicitatieplicht ‘niet op de goede manier na omdat hij wel de voorgeschreven vijf sollicitatiebrieven per week stuurt, maar dan solliciteert op functies ver boven zijn opleidingsniveau’. De VVD vindt het ‘ongepast dat iemand bewust en zonder schaamte wil profiteren van een uitkering opgebracht door belastinggeld van mensen die wel werken’. De VVD wil weten wat het college gaat doen tegen misbruik van een uitkering ‘door jongeren die wel kunnen, maar niet willen werken’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.