Volledig scherm
Sommige mensen kwamen bibberend en trillend uit het water. © Peter de Bruijn

Swim to Fight Cancer in Den Bosch levert voorlopig half miljoen euro op (video)

DEN BOSCH – De tweede editie van Swim to Fight Cancer in Den Bosch heeft tot nu toe 502.136 euro opgeleverd. Het bedrag is zondagmiddag op een ponton bij de startplaats aan de Groote Hekel in Den Bosch bekend gemaakt.

Volgens organisator Mechtild Stultiens is het halve miljoen nog niet het eindbedrag. Tot eind september kan er nog geld gestort worden. Het totale bedrag is bestemd voor onderzoek naar en bestrijding van kanker. Er kan nog tot eind september geld worden gestort.

Iets meer dan 700 deelnemers zwommen zondag ruim 2 kilometer door de Singelgracht en De Dommel in Den Bosch. Ze vertrokken allemaal van een steile glijbaan richting het Vughtereiland. Daar stonden 75 kinderen te wachten die het laatste stuk over de Dommel met papa of mama of iemand anders mee konden zwemmen. De kids haalden ruim 33.000 euro op.

Anne-Marie Verhagen – van de Boogaard uit Den Bosch is even voor half vier de laatste zwemster die rillend en bibberend uit het water komt. “Ik wist dat ik het koud zou krijgen”, zegt ze. “Ik heb een beetje gesmokkeld”, bekent ze. “Ik heb de laatste 200 meter in een bootje gezeten. Daarna ben ik zelf naar de kant gezwommen. Ik wilde de 2 kilometer zwemmend vol maken uit respect voor al die mensen die ziek zijn; die vechten tegen kanker."

Volledig scherm
De kinderen haalden ruim 33 duizend euro op. © Peter de Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.