Volledig scherm
© ANP XTRA

Taakstraf voor Bossche vrouw (54) die ruim 72.000 euro liet 'cremeren'

DEN BOSCH - De 54-jarige vrouw die in 2012 een bedrag van 72.435 euro heeft laten cremeren, moet een taakstraf van 100 uur uitvoeren. Dat heeft het gerechtshof in Den Bosch maandag besloten.

Het geld was een erfenis van haar vader, die op 75-jarige leeftijd overleed. Tijdens haar rechtszaak bekende ze dat ze het geld in de kist had gedaan voorafgaand aan zijn crematie. ,,Het was van hem en het moest van hem blijven. Niemand had er verder recht op", lichtte zij haar daad toe.

Contant geld
Een paar dagen voor het overlijden van haar vader had hij een rekening geopend waar ook zij bij kon. Na het overlijden verdween het geld in de kist. De vrouw vertelde echter dat ze niet geweten had dat een deel van de erfenis voor haar broer zou zijn. Het gerechtshof vond dat echter niet geloofwaardig. Bovendien had ze niet tegen de bank verteld dat haar vader overleden was en dat zij daarom het geld contant wilde opnemen. De 72.435 euro nam ze vervolgens in een plastic zak mee naar huis om later in de kist te verstoppen.

Omdat het geld in vlammen op ging tijdens de crematie, wilde het Openbaar Ministerie dat ze veroordeeld werd voor diefstal. De 60-jarige broer van de vrouw is al jarenlang bezig om de helft van het geld terug te krijgen.

Bij de gewone rechtszaak kreeg de vrouw een taakstraf van 60 uur opgelegd. Ze ging echter in hoger beroep en hoorde wederom een eis van 60 uur. Het hof verhoogde de straf echter naar 100 uur.  Als ze de taakstraf niet uitvoert, moet ze vijftig dagen de cel in.

BD nieuwsapp, download nu! Klik hier voor iOS of hier voor Android!