Volledig scherm
Een scène uit het stuk Guernica tijdens de Boulevard in de Muzerije. © Robèrt van Lith/BD

Talenten spelen om prijzen op Boulevard (video)

Don 14 aug: Een springplank naar het grote podium, zo zou je de strijd om de Fontys Entreeprijs op Theaterfestival Boulevard in Den Bosch kunnen noemen. Iedere avond is het bal in kunstencentrum de Muzerije.

door Robèrt van Lith

De Entreeprijs is een samenwerking tussen de Boulevard en Fontys Hogeschool voor de Kunsten in Tilburg. De tien beste afstudeerprojecten presenteren zich tijdens de Boulevard. De hoofdprijs is 7500 euro en een optreden tijdens de Boulevard van 2015. Dat geldt voor twee categorieën: docerend en uitvoerend. Iedere avond zijn er drie optredens; twee van de Entreeprijs en een gratis voorstelling van Studenten in de etalage.

Een jury kiest uiteindelijk per categorie een winnaar, de prijzen worden zondag 17 augustus om 17.00 uur uitgereikt in de Verkadefabriek. ,,De Muzerije is deze week een Fontys-paleisje", vindt Lysanne van Esch. Zij mag de avonden namens de Boulevard coördineren. Ze heeft al vaak genoten van de optredens. ,,Ik heb echt toffe dingen gezien. Een van de studenten speelde een autobiografisch stuk over haar overleden vader. Dat was zeer ontroerend en mooi."

Deze donderdagavond bezocht ik de Muzerije voor de strijd om de Entreeprijs. Dit keer was het de beurt aan Vincent van Amsterdam op klassiek accordeon en later op de avond was er een theaterstuk dat geregisseerd wordt door Maarten van der Velden; Guernica. Of het stuk mij kon bekoren? Eerlijk gezegd geen moment. Zul je zien dat dit stuk straks de Entreeprijs wint...

Bekijk het dossier Theaterfestival Boulevard met meer nieuws, foto’s, video’s en achtergronden op bd.nl/boulevard

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in
    PREMIUM

    Pia Meuthen gaat met haar mannen de hoogte in

    DEN BOSCH - In de zaal van de Verkadefabriek bewegen de vijf dansers van Panama Pictures in een fragiel ogend bouwwerk van aluminium buizen. De mannen grijpen elkaar vast, laten weer los. In de hoek op de achtergrond zorgen klarinettist Han Stubbe en bassist Hannes d’Hoine (van de Belgische band DAUU) voor duister klinkende live-muziek. Vanuit de lege en donkere zaal klinkt soms de stem van choreografe Pia Meuthen die aanwijzingen geeft of zegt welke scène ze nu gerepeteerd wil hebben.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.