Het Tapijt voor de Vrede op het schoolplein van het KW1C op de hoofdlocatie aan de Vlijmenseweg in Den Bosch.
Volledig scherm
Het Tapijt voor de Vrede op het schoolplein van het KW1C op de hoofdlocatie aan de Vlijmenseweg in Den Bosch. © Chris Korsten

Tapijt voor Vrede gelegd op schoolplein KW1C Den Bosch

DEN BOSCH - Op het schoolplein van het hoofdgebouw van het Koning Willem I College aan de Vlijmenseweg in Den Bosch kreeg woensdagmiddag een Tapijt voor de Vrede langzaam maar zeker gestalte. Dit mede in het kader van de Landelijke Week van de Vrede.

Met ontelbare deksels, doppen, oude CD's en afgedankte grammofoonplaten verscheen Marianne van Heeswijk met een big smile op het plein. Allemaal materialen die dienen als kleurrijke bouwstenen voor het (gezamenlijk) leggen van een Tapijt voor Vrede.

De Bossche community artist arriveerde in gezelschap van diverse vrijwilligers, met wie ze samen alle voorbereidingen trof. ,,Al in 2010 ben ik begonnen met verzamelen. In december 2015 is in Maliskamp het eerste Tapijt voor Vrede gelegd. Het vormde een prachtig een-tweetje tussen de wijkbewoners en vluchtelingen die indertijd waren ondergebracht in het tentenkamp op het terrein van het Autotron. Sindsdien hebben er -verdeeld over het land- al zo'n veertig soortgelijke activiteiten plaatsgevonden, telkens met een ander (vredes)symbool als uitgangspunt", verduidelijkte Van Heeswijk.