Volledig scherm
© Thinkstock

TBS verlengd van man die werd veroordeeld voor flatmoord Hintham

DEN BOSCH - De TBS van de veroordeelde man in de zaak rondom de dood van Regie van der Hoogen uit Rosmalen is met een jaar verlengd. Van der Hoogen werd in april 2000 met een doorgesneden keel aangetroffen in haar flat in de wijk Hintham.

De veroordeelde man, de toenmalige vriend van Van der Hoogen, is schizofreen. Recidive kan nog altijd niet worden uitgesloten, zo oordeelt de psychiater. Zeker niet wanneer de ‘veilige omgeving’ wordt verlaten. Ook de reclassering adviseerde verlenglening. De man, nu 59 jaar oud, werd in 2007 veroordeeld tot TBS en zit sindsdien in een psychiatrisch ziekenhuis in een tbs-regime. Hij heeft altijd ontkend dat hij zijn vriendin heeft vermoord. Zelfmoord
Advocaat Van der Kruijs zegt van meet af aan te hebben geloofd in een zelfmoord van Regie van der Hoogen. De Bossche advocaat vroeg hoogleraar Peter van Koppen om de zaak onder de loep te leggen. Deze kwam tot de conclusie dat de man onterecht veroordeeld is. In januari van dit jaar liet Van der Kruijs weten dat er daarom volgens hem voldoende argumenten zijn om de Hoge Raad te vragen om herziening van de zaak.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.