Volledig scherm
Thaise advocaten zijn voor de zaak van Johan van Laarhoven in Nederland en brengen bezoek aan coffeeshops. © Karlijn Houterman/BD

Thaise advocaten van Johan van Laarhoven krijgen rondleiding in coffeeshops Den Bosch en Tilburg

DEN BOSCH/TILBURG – De Nederlandse advocaten van voormalig coffeeshophouder Johan van Laarhoven uit Tilburg geven vrijdag de Thaise advocaten van Van Laarhoven een rondleiding in de Tilburgse en Bossche panden van coffeeshop ‘The Grass Company’.

Bekijk ook ons dossier over de zaak via bd.nl/vanlaarhoven.

Van Laarhoven staat in Thailand terecht voor het witwassen van geld dat hij in Nederland met de verkoop van hasj en wiet verdiende. De rondleiding was een idee van een van de Nederlandse advocaten, om de Thai te laten zien hoe het Nederlandse drugsbeleid in elkaar zit.

De Thaise advocaten kijken hun ogen uit; er worden veel foto's gemaakt. Ook de achterdeur van de coffeeshop behoorde tot de tour.

De rondleiding heeft als doel om de Thaise advocaten, die voor Van Laarhoven moeten pleiten, een beter beeld te geven van het gedoogbeleid.


Begin september is in Bangkok de laatste zitting in het proces tegen de Tilburger. De uitspraak volgt waarschijnlijk in december.

Volledig scherm
Thaise advocaten krijgen vrijdag een rondleiding langs Nederlandse coffeeshops. © Karlijn Houterman/BD
Volledig scherm
De advocaten krijgen uitleg. © Karlijn Houterman/BD
Volledig scherm
De advocaten maken foto's van de joints. © Karlijn Houterman/BD