Volledig scherm
Rockcoverband The Streets © copyright Marc Bolsius

The Streets zijn uit de brand en pakken publieksprijs tijdens The Clash of the Coverbands in Paradiso

AMSTERDAM - (Hard)rockcoverband The Streets uit Kerkdriel heeft zaterdagavond tijdens de finale van de twaalfde editie van The Clash of the Cover Bands in Paradiso alles uit de kast gehaald om zo hoog mogelijk te eindigen. De U2-coverband In the name of uit Spijkernisse ontving de Vakjuryprijs, echter de minstens zo prestigieuze Public's Favorite Award was voor The Streets.

Samen met een klein leger aan hondstrouwe fans reisden Stefan Chamboné (lead zang), Thomas van Wamel (basgitaar), Marcel Toonen (drums) en Jacco Bogers (gitaar) af naar de Amsterdamse poptempel. In het voorafgaande werd doorgaans gesproken van de Streets Family, maar vanwege de snel groeiende populariteit van de band is dat tegenwoordig Streets Army. 

In de grootste BeNeLux-competitie in z'n soort namen in totaal negen coverbands deel aan de verbeten strijd. The Streets, luid aangemoedigd door de meegereisde supporters, ging furieus van start met de vertolking van een nummer van Body Count. Daarna volgde covers van Led Zeppelin, Papa Roach, Pink Floyd en Limp Bizkit. Allemaal overgoten met een 'Streets-sausje'. En daartussendoor de fraaie en adrenaline verhogende eigen single Seven Nation Dreams, een mix van het nummer Seven Nation Army van The White Stripes en Sweet Dreams van Eurythmics. 

,,We hebben weliswaar een kleine bezetting, maar produceren steevast een grote muur van geluid. We zijn van héél ver gekomen. In oktober 2015 brandde onze repetitieruimte in Heerewaarden af, compleet met inhoud. Het leek het einde van ons bestaan. Onze fans, aan wie we in feite alles te danken hebben, hebben vervolgens een benefietconcert voor ons georganiseerd. En moet je kijken waar we nu staan! Door het winnen van deze publieksprijs zullen er ongetwijfeld wat deuren geopend worden. We zijn vastberaden om in de nabije toekomst eigen songs te gaan produceren", lichtte drummer Toonen na afloop toe.