Volledig scherm
Een beeldje van Jeroen Bosch vormt de publieksprijs voor de Bossche kermis. © Marc Brink / BD

The Tower wint publieksprijs op kermis in Den Bosch

DEN BOSCH - Zo'n dertig exploitanten die met hun attractie op de Bossche kermis staan, hoorden dinsdagochtend welke attracties een publieksprijs zijn toegekend. Wethouder Jan Hoskam overhandigde de winnaars een Jeroen Bosch-beeldje.

Via een enquête onder enkele honderden bezoekers van de kermis werd duidelijk dat in de categorie grootvermaak The Tower het meest wordt gewaardeerd. Ruim 32 procent van de geënquêteerden verkoos deze 90 meter hoge attractie die tegenover het stadhuis staat. Op de tweede plaats eindigde de Booster (ruim 28%) en als derde de Break Dance (ruim 24%).

In de categorie kindervermaak eindigde de op de Parade geplaatste draaimolen als eerste (ruim 25%). De botsauto's eindigden als tweede (ruim 15 %) en de rups als derde (ruim 7%).

In de categorie verkoop of spel wonnen de Grijpkranen op de Parade met ruim 15 % gevolgd door respectievelijk de Kamelenrace (ruim 14,5 %) en de Pusher (14%).

Gewoonlijk is de bekendmaking van de publieksprijzen aan het einde van de kermis, maar de gemeente wil de winnaars enkele dagen langer laten pronken met de onderscheiding.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.