Volledig scherm
Thea Lamers in haar woning in Den Bosch. © Sandra Peerenboom

Thea heeft al jaren een vieze paddenstoellucht in haar woning

DEN BOSCH - Thea Lamers eist een schadevergoeding van woningcorporatie Zayaz vanwege laksheid bij het oplossen van haar woonproblemen. Lamers woont al jaren in een patiobungalow aan de Eerste Haren in Den Bosch, waar het woonplezier zienderogen afnam toen vocht- en stankproblemen ontstonden. 

En die zijn na twee jaar klagen nog niet opgelost.  De eerste keer dat ze aan de bel trok bij Zayaz was in maart 2016. ,,Toen ik voor het eerste in de huurwoning ging kijken rook ik al iets wat ik niet kon thuisbrengen. Toen we het huis aan het opknappen waren, vond een van de klusjesmannen dat de kruipruimte wel erg vochtig was. Op de betonnen vloer in de huiskamer waren schimmelplekken te zien."

Schadevergoeding

Quote

Als ik in het begin het huis afsloot en de ramen dicht deed, was de muffe lucht heel erg

Thea Lamers

Sinds begin 2016 is Lamers met de corporatie in discussie over adequate oplossing van de problemen. ,,Als ik in het begin het huis afsloot en de ramen dicht deed, was de muffe lucht heel erg. Het rook er naar natte paddenstoelen." De ingrepen die afgelopen jaren zijn gedaan  hebben niet geleid tot het einde van de problemen. Ook de veronderstelling van Zayaz dat ze de woning onvoldoende ventileert, weerlegt Lamers. ,,Omdat ik een luchtweginfectie heb ventileer ik altijd."

Voor de geleden eerdere schade door vocht en schimmel heeft Zayaz haar vergoedingen aangeboden. Eerst 1200 euro voor nieuw vloerzeil. ,,Later werd dat verhoogd tot 1650 euro maar het mocht geen zeil meer zijn. Maar voor dat bedrag kan ik geen laminaat laten leggen!" 

Advocaat

Namens haar heeft een advocaat Zayaz laten weten dat ze niet langer aan het lijntje wil worden gehouden. Ze eist excuses en een hogere schadevergoeding omdat ze alle kosten niet kan betalen. ,,Ik heb al geld moeten lenen om een juridisch dossier op te kunnen bouwen."

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement