De kinderen krijgen theaterles van Fleur.
Volledig scherm
De kinderen krijgen theaterles van Fleur. © Tim van Rodijnen

Theaterlessen Bij Katrien tijdens de staking

DEN BOSCH - De kinderen zijn ineens vrij op 5 oktober 2017, dé dag dat de basisschoolleraren staken. De ouders moesten zich gewoon op tijd melden bij de baas. Een alternatieve dagbesteding lonkte: theaterles bij theaterzaal Bij Katrien. Een keer wat anders.

Mink, Sanne, Evi, Bob en dertig kinderen zaten op 5 oktober niet thuis in de pyjama met de iPad op de bank. Nee, om half negen openden de deuren van theaterzaal Bij Katrien in Den Bosch.

Daar kregen ze de hele dag les van Fleur van Rijn (27), eigenaresse van BuroAlsof. Met haar theaterklas gaf ze de kinderen vandaag een versnelde cursus van het theatervak.

Zij zag deze dag als de uitgelezen kans om een toneelstuk te maken met deze kinderen. ,,Ze krijgen nu wel les, maar anders dan dat normaal het geval is. Ik geef ze wat mee van het theatervak."

Het toneelstuk gaat, hoe kan het ook anders, over de staking. ,,Met als groot verschil dat de kinderen staken, in plaats van de docenten", legt Fleur uit. De kinderen laten in het toneelstuk zien dat ze geen huiswerk gaan maken totdat: 'er wereldvrede is', 'ik een Nintendo Switch krijg' of 'ik heel veel geld op de bank heb.' 

De kinderen zijn tot 15.00 uur hard aan het werk om een toneelstuk voor te bereiden. Uiteindelijk laten ze hun net aangeleerde dramakunsten zien aan hun ouders.