Volledig scherm
De Avans-school na de brand. © Bart Meesters

Tieners uit Rosmalen en Den Bosch aangehouden voor betrokkenheid brand Avans in Den Bosch

DEN BOSCH - Een 18-jarige jongen uit Rosmalen en een 15-jarige jongen uit Den Bosch zijn aangehouden voor brandstichting bij de Avans Kunstacademie in Den Bosch. Daar woedde zondag een grote uitslaande brand. 

De 15-jarige verdachte is donderdag door de rechter vrijgelaten, hij blijft verdachte. De 18-jarige blijft in elk geval de komende week in voorarrest. Wat hun relatie tot het gebouw is wil het Openbaar Ministerie niet zeggen. Wel wil een woordvoerder kwijt dat ze geen band hebben met Avans. Ook waren het geen hangjongeren. 

Het duo is donderdag voorgeleid voor hun mogelijke betrokkenheid bij de brand in het gebouw aan de Parallelweg in Den Bosch. Zij werden afgelopen maandag en woensdag al aangehouden en in verzekering gesteld. Dat meldt de politie donderdagmiddag. Door de brand is het voormalige expeditiecentrum van Post NL verwoest.

Vrijwillig gemeld

Omdat de oorzaak van de brand niet direct duidelijk was, startte de politie een onderzoek. Daaruit bleek dat er mogelijk sprake was van brandstichting. Op maandagmiddag meldde de 18-jarige verdachte uit Rosmalen zich vrijwillig bij de recherche. Dat deed hij samen met zijn moeder.

Hij gaf op het bureau aan dat hij meer van de brand weet. Op basis van zijn verhaal werd hij direct aangehouden. Vervolgens bleek de vermoedelijke betrokkenheid van de Bossche jongeman van 15, die woensdagochtend is gearresteerd.

Het onderzoek naar de vermoedelijke brandstichting wordt voortgezet. Getuigen worden opgeroepen om zich te melden.

Download de gratis nieuwsapp van het BD. Zo bent u altijd en overal op de hoogte van het laatste nieuws. Download nu de nieuwe versie in de Apple App Store (iOS) of de Google Play Store (Android).