Volledig scherm
Er is een zweefmolen voor kinderen. © Peter De Bruijn

Tientallen mensen voor niets naar kerstmarkt in Den Bosch

DEN BOSCH - Tientallen mensen zijn vrijdag tevergeefs naar Den Bosch gekomen voor de kerstmarkt 'Winterland'. De kerstmarkt op de Parade is zaterdag pas opengegaan. 

,,Net terug van een koude kermis, letterlijk en figuurlijk. Geen kerstmarkt te bekennen", schrijft iemand op Facebook. ,,Twee uur lang rijden en een dag vrij genomen voor niets! Echt waardeloos is een andere reactie.''

Voorbereiding

Volgens medeorganisator Nicole Vermolen heeft Winterland te lijden van een website die verkeerde informatie en een foto van vorig jaar op internet had geplaatst. ,,Heel vervelend dat die mensen voor niets zijn geweest", zegt ze. ,,Wij kunnen er niets aan doen. Sterker nog, we waren aan het opbouwen. Twee december open. Dat hebben we duidelijk gecommuniceerd."

,,We weten dat we misschien wel een scheurtje in onze broek gaan krijgen", vervolgt ze. ,,Er was maar een korte voorbereidingstijd. Eén week! Maastricht doet er vier weken over. Ik ben trots dat het gelukt is. We zoeken voor de kerstmarkt nog standhouders. We zijn met artiesten, koren en andere leuke dingen bezig. De officiële opening is vrijdag 8 december. Het gaat nog groeien."

Origineel

Op de Parade staat onder meer een flinke ijsbaan, een kersttreintje, een draaimolen met olifantjes, een schiettent, Joris Kerstboom en is er een binnengedeelte waar je kan eten en drinken.

,,Veel kermisattracties en vooral heel veel eettentjes. Een beetje afgezaagd", menen Kees en Pauline Dings uit Oss. ,,We vinden het niet bijzonder origineel. Niet iets waar je nou speciaal voor naar Den Bosch komt."

Yvonne en Hans Cox wonen in de buurt van de Parade. Ze komen even kijken. ,,We vonden het de afgelopen jaren allemaal wat minder. Een beetje kaal, de ijsbaan te klein, hoe zal ik het zeggen; wat spartaans. Dit 'Winterland' spreekt volgens mij meer mensen aan. Het ziet er op het eerste gezicht heel leuk uit. We moeten Winterland een nieuwe kans geven."

Volledig scherm
De kermisattracties zoals dit treintje in kerstsfeer. © Peter De Bruijn
Volledig scherm
'Joris' Kerstboom is ook weer van de partij (Er hangen al kaartjes in) © Peter De Bruijn

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.