Den Bosch 12-10-2018

Het doodlopende deel van de Parallelweg wordt opnieuw ingericht.
Volledig scherm
Den Bosch 12-10-2018 Het doodlopende deel van de Parallelweg wordt opnieuw ingericht. © Roy Lazet

Tijdelijk andere inrichting Parallelweg Den Bosch

DEN BOSCH – Het doodlopende gedeelte van de Parallelweg in Den Bosch, tussen hoofdingang van de Grassofabriek en de inrit van de Kunstacademie AKV/Sint-Joost, krijgt tijdelijk een nieuwe inrichting. 

De afspraken met de bewonersvereniging Veemarktkwartier zijn gemaakt om de doorkijk naar een doodlopende straat te verminderen en te voorkomen dat mensen er onnodig inrijden omdat ze niet weten dat de weg doodlopend is, aldus een gemeentewoordvoerder.

De helft van de rijbaan, aan de zijde van het spoor, wordt ingericht met parkeerplaatsen, waardoor de rijbaan smaller wordt en er dus meer parkeerplekken komen. Om er een meer groen aanzicht te maken, worden grote plantenbakken geplaatst met meerstammige struiken. Ook het einde van de Parallelweg, bij de Diezekade, krijgt meer groen. Met de bewoners is afgesproken dat zij het groen onderhouden. De nieuwe parkeerplaatsen zijn alleen voor de bewoners. De nieuwe inrichting is tijdelijk omdat nog niet duidelijk wat er met dit deel van de Spoorzone gaat gebeuren.

Koestraat

Het werk begint half november. Dan worden ook de twee keervakken in de Koestraat opnieuw gemarkeerd, zodat die niet langer als parkeerplaats gebruikt zullen worden en de veiligheid voor vooral kinderen wordt vergroot.