Volledig scherm
De Bossche Zuiderplas. © Marc Brink/BD

Toch geen zwemtoezicht bij Zuiderplas, Beach Bar verdwijnt eind 2023

DEN BOSCH – Tegen de wens van de meerderheid van de gemeenteraad in wil het college van B en W in Den Bosch geen uitbreiding van het toezicht, toiletvoorzieningen en een EHBO-post aan de Zuiderplas. ,,Niet wenselijk en stellen het dan ook niet aan de raad voor.’’

Stukje bij beetje is weer iets meer bekend wat er aan de Zuiderplas in de toekomst wel en niet mogelijk is. Zo is ook met de uitbater van de Beach Bar afgesproken dat hij aan het einde van 2023 vertrekt. Om plaats te maken voor een nieuw gebouw dat past bij het aangelegen Bossche Broek en bij voorbeeld hoogwaterbestendig is.

Volledig scherm
© Marc Bolsius

B en W waren sowieso al geen groot voorstander om de Zuiderplas op te krikken naar een volwaardige zwemplas. Maar de meerderheid van de raad dwong het college een half jaar geleden de uitbreiding te herstellen. Een opwaardering zou volgens het college tot te veel drukte in het gebied (Bossche Broek) leiden, ontbreken er parkeervoorzieningen en is er gewoonweg geen geld voor uitbreiding. Ook de meeste wijkbewoners zouden tegen de uitbreiding zijn. B en W verwijzen de bezoekers voor zwemmen onder toezicht dan ook door naar het Engelermeer en de Oosterplas.

Met de huurder van de Beach Bar is na jaren bakkeleien over investeringen aan en rond het paviljoen afgesproken dat hij eind 2023 vertrekt. Tot die tijd zorgt de gemeente voor noodzakelijk onderhoud. Daarna wordt gekeken of er in de directe omgeving een pand kan komen met daarin meerdere functies en beter passend bij Zuiderplas en Bossche Broek.

Evenemententerein

Vergeleken met de eerste plannen rond de Zuiderplas blijft het college er op staan dat van een autobrug  geen sprake kan zijn en blijft het college er bij dat de Pettelaarse Schans ook evenemententerrein moet blijven.  De wijkraad Zuid had liever geen evenementen meer gezien, maar wel een brug. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement