Volledig scherm
Afbeelding ter illustratie © Jupiterimages/Thinkstock

Twaalf Brabantse jongeren geselecteerd voor Nationaal Jeugddebat

DEN BOSCH - Zo’n vijftig Brabantse jongeren lieten vrijdag in het provinciehuis in Den Bosch hun stem horen. Dit deden ze tijdens het Nationaal Jeugddebat Noord-Brabant. De jongeren, van 12 tot 18 jaar, confronteerden ‘hun’ Statenleden met hun gepeperde mening.

Na een openingswoord van Commissaris van de Koning Wim van de Donk bereidden de jongeren in vier teams het debat voor. Uit de groep zijn twaalf jongeren zijn geselecteerd voor een plaats bij het Nationaal Jeugddebat in de Tweede Kamer.

Tijdens dit landelijke debat dat in april plaatsvindt in de Tweede Kamer, debatteren de geselecteerde deelnemers met Kamerleden, staatssecretarissen en ministers.

Onder de twaalf geselecteerde jongeren zijn Camiel Rebergen uit Heesch (Titus Brandsma Lyceum), Marceline Bresson uit Goirle (Mill-Hill College) en Maud van Santvoort uit Rosmalen (Sint-Janslyceum).

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.