Volledig scherm
Chris Froome won de laatste editie van de Ronde van Spanje. Het is echter de vraag of hij zijn zege mag houden: in het urine van de Brit werd een te hoge dosis salbutamol aangetroffen. © AP

Twee Brabantse Vuelta-etappes in 2020? Provincie legt al 1 miljoen opzij

DEN BOSCH/UTRECHT - De provincies Utrecht en Brabant gaan vol voor het in huis halen van de start van de Vuelta 2020. Twee etappes van de Spaanse wielerronde zouden door Brabant moeten voeren.

Dat blijkt uit stukken van de provincie Noord-Brabant, in het bezit van deze krant. De provincie wil bijna 1 miljoen euro uittrekken voor de Vuelta-start. Bij elkaar 1,25 miljoen euro zou van de gemeenten Breda en Den Bosch moeten komen. 

De gemeente en provincie Utrecht hebben 4,2 miljoen euro voor het evenement. Utrecht is de beoogde plek voor de ploegenpresentatie, ook zou de wielerronde daar moeten starten met een ploegentijdrit.

Daarna zou er een etappe in lijn van Brabant naar de stad Utrecht moeten volgen, gevolgd door een etappe door West-Brabant, vermoedelijk dus met Breda als start en/of finishplaats.

Nog niet toegewezen

Het is nog niet zeker dat de Vuelta in 2020 naar Nederland komt, de toewijzing van de start van het evenement moet namelijk nog plaatsvinden. 

Het totale budget van de Vuelta-start wordt geraamd op 14,9 miljoen euro. Naast de 6,4 miljoen die overheden in Brabant en Utrecht bijdragen, zou 6 miljoen euro door private partijen moeten worden opgebracht. Voor het restbedrag wordt gedacht aan een subsidieaanvraag bij het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, valt te lezen in de provinciestukken.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement