Volledig scherm
Het monumentje aan de Harendonkweg. © Marc Brink / BD

Twee jaar cel en rijverbod voor Bosschenaar die Rolf Zwart doodreed

DEN BOSCH - Het gerechtshof in Arnhem heeft dinsdag een 24-jarige automobilist uit Den Bosch veroordeeld tot 24 maanden celstraf en vier jaar ontzegging van de rijbevoegdheid voor het doodrijden van de Rosmalense bromfietser Rolf Zwart (26).

Het Openbaar Ministerie (OM) eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van dertig maanden en een rijverbod van vijf jaar tegen de man voor het veroorzaken van het dodelijk ongeluk vorig jaar op de Bossche Harendonkweg.

Het OM ging in hoger beroep omdat de rechtbank vorig jaar november een veel lagere straf oplegde. De Bosschenaar kreeg toen achttien maanden cel en een rijverbod van 3,5 jaar.

Geen alcoholtest
Het hof neemt het de dader zeer kwalijk dat hij na het ongeluk niet is gestopt om zich om het slachtoffer te bekommeren. De bestuurder is mogelijk doorgereden om te verbergen dat hij met te veel drank op achter het stuur zat. Hij stond daar wel voor terecht, maar het hof had geen bewijs in handen.

Na het ongeluk ging de Bosschenaar naar het huis van zijn vriendin, die ook in de auto zat. De volgende dag werd hij om twaalf uur 's middags aangehouden. Hij weigerde mee te werken aan een alcoholtest, naar eigen zeggen omdat hij niet tegen naalden kan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.