Volledig scherm
Jos van Son, Rosmalens Belang

Twitterruzies, alcohol, arrestatie: rond Jos van Son wil het maar niet rustig worden

ROSMALEN - Emotionele uitbarstingen, ruzies op Twitter, een vermeende ernstige ziekte, een einde aan het wethouderschap door een alcoholprobleem en nu een arrestatie vanwege het Bossche burgemeesterslek: welkom in het veelbewogen bestaan van Jos van Son.

De 64-jarige inwoner van Rosmalen werd dinsdagochtend door de Rijksrecherche opgepakt omdat hij verdacht wordt van het naar deze krant lekken van vertrouwelijke informatie over de benoeming van de nieuwe burgemeester van Den Bosch

Het is dus lang niet het eerste incident dat speelt rond de in november afgetreden wethouder. 

Tekst gaat verder onder de foto.

Volledig scherm
Oud-wethouder Jos van Son. © Marc Bolsius

'Emotioneel mens'

Van Son noemt zichzelf 'een emotioneel mens'. Dat deed hij nadat hij - in december 2015 - Nol Roos in de raadszaal van het Bossche stadhuis sissend had uitgemaakt voor 'fascist'.

Van Son zat toen in een lastige periode. Hij had net te horen gekregen dat hij ernstig ziek zou zijn. Ongeneeslijk zelfs: specialisten zouden hem hebben verteld dat hij vanwege de ziekte van Kahler, beenmergkanker, nog maar drie tot zes maanden te leven had.

Dat bleek niet zo te zijn. Achteraf vertelde Van Son dat hij 'oorspronkelijke signalen te hard had geïnterpreteerd'. De wethouder kon na een periode van absentie weer door met zijn werk.

Uithalen op Twitter

Volledig scherm
Jos van Son haalde in 2015 op Twitter stevig uit naar Jan Roos. © Twitter

Intussen liet de Rosmalenaar soms stevig van zich horen op Twitter, een sociale medium waar hij vaak actief op is. Hij noemde Jan Roos eens een 'goedkope hufter' en 'Charlie Hebnix'

Ook retweette Van Son in 2016 doodleuk een bericht dat was verstuurd namens een nepaccount dat zich voordeed als de toenmalige burgemeester Ton Rombouts: 'Als ik burgemeester van Den Haag was geweest had ik de Schilderswijk net zoals de Graafsewijk met de grond gelijk gemaakt'. #NobodyFucksTon.

In november stapte hij op als wethouder van Rosmalens Belang nadat hij op de Eijkenburglaan in Maliskamp met drank op een heg in was gereden. Van Son bekende dat hij aan een alcoholprobleem leed en professionele hulp nodig had.

Burgemeesterslek

Opvallend is dat Van Son zich afgelopen september, toen het Rosmalense raadslid Sjef van Creij van zijn bed werd gelicht in verband met het burgemeesterslek, stevig liet horen

Op Facebook stelde hij de ingezette middelen 'buiten alle proporties' te vinden. 'De hele actie heeft één concreet resultaat opgeleverd naar mijn mening: complete ontwrichting van de democratie in de gemeente. Niemand vertrouwt nog iemand. Want voor je het weet, word je van je bed gelicht.'

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement