Volledig scherm
© Thinkstock / Getty Images

Vader en zoon voor rechter in Den Bosch na 'akkefietje' met politie

DEN BOSCH - In de hal van het Bossche Paleis van Justitie zat woensdagmiddag een moeder met twee tienerdochters. Even verderop stonden een man (49) uit Drunen met zijn zoon (22). Niet voor de lol.

Ze stonden terecht bij politierechter Bossink. Het ging om een incident op 3 januari 2013 in Drunen.

Vader vertelde dat hij een telefoontje kreeg van zijn zoon. ,,Hij had een akkefietje. Ik wilde boel sussen, maar het is mis gegaan", zei hij tijdens de rechtszitting. Het tweetal werd verweten zich te hebben verzet tegen aanhouding. Een agent zei daarbij gewond te zijn geraakt aan zijn knie. Daar zou de zoon voor hebben gezorgd.

,,Ik heb geprobeerd om een paar klappen op te vangen van een agent. Hij heeft mij met een zaklantaarn geslagen. En hij probeerde mij een knietje te geven. Dat heeft hij verkeerd uitgevoerd", zei de zoon. De agenten waren gevraagd om in actie te komen door een collega. Zij reed in een undercover-auto door Drunen en vond dat zij hinderlijk werd gevolgd door een auto die werd bestuurd door de Drunenaar.

Meer over de rechtszitting donderdag 4 augustus in de rubriek 'Voor de rechter' in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.