Volledig scherm
Een kijkje vanaf de Paleisbrug in het Paleiskwartier. Van der Valk gaat na welk mogelijkheden er zijn voor een hotel in deze omgeving. © Sandra Peerenboom

Van der Valk wil zich nu wel vestigen in het Bossche Paleiskwartier

DEN BOSCH - Hotelbedrijf Van der Valk overweegt zich te vestigen in het Bossche Paleiskwartier of aan de rand van de stad op zo'n kilometer afstand van het centrum. Het gaat om een hotel met zo'n 180 kamers, een restaurant voor 400 personen en 500 parkeerplaatsen.

Die beslissing is genomen nadat project-ontwikkelaar Henk-Jan Visscher (Rokade) onlangs namens Van der Valk de mogelijkheden heeft besproken met wethouders Jan Hoskam en Eric Logister. Hij kreeg te horen dat de gemeente 'nee' zegt tegen de door Van der Valk gewenste locatie naast het Máximakanaal, ter hoogte van de A2/A59 in Rosmalen. Aansluitend bij het gemeentelijke Beleidskader Hotels wordt nu meer gekeken naar de binnenstad en omgeving.

Gratis 

In 2014 zei Van der Valk nog 'nee' tegen het voorstel van de gemeente om een Van der Valk Exclusief hotel te bouwen bij de Magistratenlaan in Paleiskwartier. Maar volgens Visscher 'is inmiddels zoveel gebeurd in het Paleiskwartier' dat er nu toch mogelijkheden zijn. ,,Gratis parkeergelegenheid blijft belangrijk voor onze gasten. Over de mogelijkheden zouden we afspraken moeten kunnen maken wat betreft de parkeergarage in het Paleiskwartier'', aldus Visscher.

Hij zegt dat er geen belangstelling is voor een hotel bij de Tramkade of de Brabanthallen.

Vorig jaar meldde het Brabants Dagblad dat de Duitse Steigenberger Group in Den Bosch zich wil vestigen in het Paleiskwartier. Projectontwikkelaar Roel van Bakel van de BV Paleiskwartier zei destijds in het Brabants Dagblad dat een akkoord dichtbij zou zijn. Gisteren wenste Van Bakel er niet meer over te zeggen dan dat hij 'er druk mee bezig is'.