Volledig scherm
Madeleine van Toorenburg © ANP

Van Toorenburg hoefde niet eens op gesprek te komen, Van de Mortel te licht

ROSMALEN - Tweede Kamerlid Madeleine van Toorenburg uit Rosmalen solliciteerde ook naar de post van burgemeester in Den Bosch. De justitiewoordvoerster van het CDA mocht niet eens op gesprek komen bij de vertrouwenscommissie. Die had geen fiducie in haar. Van Toorenburg staat bekend als arrogant en wordt daarom bedankt.

Dat staat in de uitgebreide reconstructie van de burgemeestersprocedure voor Den Bosch die het Brabants Dagblad woensdag publiceert. Voor de functie in Den Bosch waren 23 gegadigden. Het viel de vertrouwenscommissie tegen dat geen enkele (oud)-minister de moeite nam om te reageren op de post in Den Bosch.

Burgemeester Roderick van de Mortel van buurgemeente Vught mocht na zijn sollicitatie wél op gesprek komen. De geboren en getogen Bosschenaar was weliswaar topfavoriet bij de peiling op de site van het Brabants Dagblad, maar hij strandde nog vóór de finalegesprekken. Van de Mortel kreeg het welgemeende advies om het eerst eens in een andere stad te proberen.

In het Brabants Dagblad van woensdag 12 juli een onthullende reconstructie van de zoektocht naar een nieuwe burgemeester voor Den Bosch. Inclusief de namen van tegenstrevers van Jack Mikkers en Jan Hamming.