Volledig scherm
PREMIUM
Nu nog de enige windmolen in Den Bosch, bij Treurenburg richting Engelen © Marc Bolsius

Veel groen in akkoord Den Bosch: meer windmolens, dubbel zoveel bomen, 30 op de ring en een proefwijk zonder gas

DEN BOSCH - Den Bosch slaat een heel wat groenere richting in. Met GroenLinks als vervanger van het Bosch Belang in het nieuwe college ademt het maandag gepresenteerde bestuursakkoord een hoop duurzaamheid uit. Maar wat al dat groen gaat kosten, blijft onduidelijk.

De plannen lopen uiteen van natuur- en milieueducatie in het lager onderwijs tot de aanplant van dubbel zoveel bomen per jaar. Ook wil het college in deze periode een wijk aanwijzen als proeftuin, waar onder meer het gas wordt afgesloten en gekeken wordt naar 'het duurzame wonen van de toekomst'.  Verder moeten bestaande en nieuwe woningen 'fors' verduurzaamd worden, zonder dat daar overigens concrete cijfers bij geleverd worden.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement
  1. Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    Vinkelse EBHO'ers gehuldigd

    VINKEL - Feest gisteravond tijdens de jaarvergadering van de Vinkelse EHBO-vereniging Anthos: vier jubilarissen werden gehuldigd. Daaronder André van Wanrooij (25 jaar lid) en Peter Pennings (40 jaar). Riet van de Pol maakt de 50 jaar vol en zij is al die tijd ook al secretaris. Ook Albert van den Elzen zag 'goud'. Hij was penningmeester en voorzitter, tot 2003 en maakten de hoogtijdagen van de club in de jaren zeventig mee. Riet, Peter en Albert werden erelid van Anthos.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.