Volledig scherm
De brandweer bij feestcafé Lalalaa in de Ridderstraat in Den Bosch. © Bart Meesters

Veel schade na brand in café Lalalaa in centrum Den Bosch

UPDATEDEN BOSCH - De brand in feestcafé Lalalaa in de Ridderstraat in het centrum van Den Bosch is geblust. Het café heeft van binnen veel schade opgelopen. Ook het bovenliggende appartement, dat net verbouwd was, is getroffen.

De brand brak rond 19.20 uur uit achter de bar, in de buurt van de afzuiginstallatie. De oorzaak is nog niet bekend. Het café was woensdagavond gesloten. Eigenaar Marcel van Zwam van café Lalalaa houdt de mogelijkheid open dat er kortsluiting is ontstaan, door de hevige regenval. 

ZIE OOK: Uitbater na brand Lalalaa: Het had geen tien minuten langer moeten duren

Twee handhavers van de gemeente Den Bosch zagen de brand als eerste en hebben de hulpdiensten ingeschakeld. De brandweer zette een gebied tussen de Markt, Achter het Stadhuis en de Verwerstraat af. Met onder andere een ladderwagen werd het vuur bestreden. 

Zwart van de rook

Volgens getuigen stond het pand al snel vol rook. Achterin waren vlammen te zien. Iemand probeerde de brand nog te blussen met een los blusapparaat, maar hij kon niet meer naar binnen. Het vuur was op dat moment al te hevig. 

Het appartement boven het café was net verbouwd. Over een paar weken zouden er nieuwe huurders in trekken. Volgens de brandweer heeft dat appartement rook en roetschade opgelopen. 

Rookruimte

Ondanks de grote schade houden ze bij café Lalalaa de moed erin, getuige een bericht op Facebook. 'Eerste café met allergrootste rookruimte van Den Bosch!', grappen ze. 

Volledig scherm
Brandweer in de Ridderstraat. © Alex Sind
Volledig scherm
Ook op de Markt in Den Bosch stond brandweer, om het vuur in café Lalalaa te bestrijden. © Marc Brink