Volledig scherm
© Chris Korsten

Veiling kringloopbedrijf Vindingrijk in Den Bosch drukbezocht

DEN BOSCH - De jaarlijkse veiling van kringloopbedrijf Vindingrijk heeft zaterdag circa honderdvijftig belangstellenden getrokken. Welgeteld honderd bijzondere objecten -kavels in vakjargon- gingen onder de hamer van veilingmeester Willem de Jong.

Een week lang was het mogelijk om ter plekke alle objecten te bezichtigen. Een van de geïnteresseerden die gebruik maakte van die mogelijkheid was Chris van Kasteren uit Vught. Hij had onder meer zijn ogen laten vallen op twee bronzen ezeltjes, gesigneerd met de letters AK. Tijdens de veiling, waarbij in dit geval een startbod vijf euro gold, bood hij uiteindelijk 155 euro. Een bedrag dat stond als een huis. ,,Eenmaal, andermaal...verkocht", luidde de alom bekende slotzin van De Jong.

Jeroen Leenderts, eveneens afkomstig uit Vught, tikte voor vijftig euro een dokterstas op de kop. Leenderts: ,,Het interieur van mijn woning bestaat uit een mix van oude en moderne spullen. De dokterstas krijgt denk ik een mooi plekje op een oude kast."

Stopwatch
Ron Vloet uit Schaijk was na afloop de gelukkige eigenaar van een 'goedwerkende' Zwitserse stopwatch van Breiting. Hij telde er tweehonderd euro voor neer. ,,Ik zie het als een soort investering voor de toekomst. Tja, ik ga ervan uit dat-ie helemáál in orde is", reageerde Vloet. ,,Vooraf zijn alle artikelen uitvoerig door ons getest. Dus dat zit wel goed. Of we garantie afgeven? Tot aan de deur, maar niet verder", sprak bedrijfsleider Marco van Overbeek met gevoel voor humor.

Laatste kavel
De allerlaatste kavel was voor Loïc van Eyk uit Den Bosch. ,,Een schilderijtje, als kerstcadeau voor mijn vader. Noteer alsjeblieft niet hoeveel ik ervoor heb betaald, want anders is de lol er grotendeels vanaf", aldus Van Eyk.

Volledig scherm
© Chris Korsten

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.