Volledig scherm
© copyright Marc Bolsius

Verbazing bij Sjef van Creij (55) na arrestatie oud-wethouder Van Son: 'Ik ben sprakeloos'

DEN BOSCH – Gemeenteraadslid Sjef van Creij (55) heeft met grote verbazing kennisgenomen van het nieuws dat oud-wethouder Jos van Son is opgepakt in het onderzoek naar het burgemeesterslek in Den Bosch. Net als Van Creij wordt de 64-jarige Van Son verdacht van het lekken van vertrouwelijke informatie naar het Brabants Dagblad. ,,Dit overvalt mij enorm.”

Justitie maakte dinsdag bekend dat in het onderzoek naar het lek een tweede arrestatie is verricht. Het gaat om Jos van Son, de oud-wethouder die eind vorig jaar opstapte omdat hij onder invloed van alcohol met zijn auto een tuin in was gereden. De wethouder biechtte op dat hij met een alcoholverslaving kampt.

Telefoon roodgloeiend

Van Creij, raadslid bij Gewoon Gedreven, vernam het nieuws via de website van deze krant. Sindsdien staat zijn telefoon roodgloeiend. ,,Ik heb onmiddellijk contact opgenomen met mijn advocaat", zegt hij. 

,,Dit komt voor mij als een donderslag bij een heldere hemel. Ik ken Jos goed. Sprak hem twee weken geleden nog, toen hij met zijn auto bij mijn garage kwam voor een APK-keuring. Ik heb dit totaal niet zien aankomen. Ben echt sprakeloos.”

ZIE OOK: Zo beleefde Sjef van Creij zijn arrestatie na het 'burgemeesterslek': 'Erger behandeld dan een grote crimineel'

'Angstvallig stil'

Van het Openbaar Ministerie heeft Van Creij 'al maanden' niets gehoord. ,,Ik sprak laatst nog met mijn advocaat. Hij zei ook dat het angstvallig stil is rondom het onderzoek. Ik kan niets anders doen dan afwachten. Laat het allemaal op mij afkomen. Voorlopig blijf ik gewoon lekker sleutelen in mijn garage."

Zelf ontkent Van Creij dat hij gevoelige informatie vanuit de vertrouwenscommissie heeft gelekt. ,,Ik heb alles kunnen doorstaan omdat ik weet dat ik het lek niet ben. Wie het lek wel is, dat weet ik niet”, zei hij eind vorig jaar nog tegen deze krant.

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement