Volledig scherm
Het Sint Janslyceum in Den Bosch

Verbeteringen hebben succes: Sint-Janslyceum is geen zwakke school meer

DEN BOSCH - Nog voor het hele hersteltraject is afgerond, is het Sint-Janslyceum in Den Bosch alweer van het predicaat zwak af. Dat meldt rector van de school Roel Scheepens. Met het personeel werd daar donderdagmiddag een glaasje op gedronken. Het rapport van de onderwijsinspectie laat nog wel even op zich wachten.

Het havo en vwo van het lyceum werden in 2015 als zwak beoordeeld. Van de in totaal twintig indicatoren scoorde de school destijds onder meer op de doelgerichtheid van de lessen en het leerlingvolgsysteem onvoldoende, volgens de inspectie. Deze zijn inmiddels wel weer voldoende, waardoor extra toezicht voor de school niet meer nodig is, meldt Scheepens.

Hersteltraject
Nadat vorig jaar het oordeel van de inspectie binnen kwam, is volgens Scheepens direct een hersteltraject gestart. Zo zijn alle docenten bij minimaal één les een keer bezocht en zijn er extra workshops gegeven. Een datateam heeft verder alles geanalyseerd. Daarbij zijn verbeterpunten opgesteld. De inspectie was volgens de rector nu positief over ‘de structuur in de lessen, de rust in het gebouw en de verbeterde kwaliteitszorg’.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.