Volledig scherm
Rechtbank © Kees Backx/BD

Verdachte hoort eis taakstraf lachend aan

DEN BOSCH - Schamper lachend hoorde een bewoonster (62) van een woning op het woonwagencentrum aan de Bossche Deutersestraat dinsdag tijdens een rechtszaak 60 uur werkstraf tegen zich eisen.

Volgens het Openbaar Ministerie (OM) kocht zij een Peugeot voor haar zoon (42) waarbij sprake zou zijn van illegaal verkregen geld. De zoon zou ook ‘fout geld’ hebben gebruikt om een Hyundai te kopen. Dat werd ook een 38-jarige vrouw aangerekend met wie hij op 31 oktober werd aangehouden tijdens een massale inval op het woonwagencentrum. Tegen de vrouw en de zoon werd een taakstraf van 90 uur geëist. Ook zou het tweetal 250 euro moeten betalen voor twee busjes pepperspray die werden gevonden in de caravan waar beiden werden aangehouden.

'Financiële eenheid'
Volgens het OM vormen de aangehouden man en vrouw ‘een financiële eenheid’. „Kwalijk. Want dat laat ik mij niet opdringen”, zei de vrouw. Haar partner ontkende zich bezig te houden met witwassen van geld. Volgens hem had hij veel geld verdiend met de verkoop van potten en pannen.

Advocaat R. Bunge zei tijdens de rechtszaak dat de vrouw niets valt te verwijten. Ook volgens haar zoon die terecht stond is geen sprake van fout geld.

In totaal stonden dinsdag 5 verdachten terecht. De uitspraak in alle zaken is op 24 januari.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.