Volledig scherm
Bij de fatale schietpartij in Rosmalen kwam Martie Heesbeen om het leven. © Ad Rijken

Verdachte moord Heesbeen in Rosmalen komt vrij

DEN BOSCH - De verdachte van de moord op Martie Heesbeen, in december vorig jaar in Rosmalen, komt dinsdag vrij. Dat bepaalde de rechter in Den Bosch maandagmorgen.

Er is erg weinig bewijs in de zaak. De belangrijkste reden om de verdachte, de neef van Heesbeen, te arresteren was een warrig getuigenverslag van de oude buurjongen van de verdachte.

Hij zou hem hebben herkend terwijl hij met de scooter wegreed van de plaats delict. Maar omdat het donker was en de man een helm op had, kon de getuige dat volgens advocaat Jan-Hein Kuijpers nooit met zekerheid zeggen. Dat blijkt ook uit het getuigenverhoor, waarin de getuige een slag om de arm houdt. Daarnaast hielp het niet mee dat de getuige pas drie maanden na de moord naar de politie stapte.

Ander bewijs is DNA van de verdachte, dat op het magazijn van het wapen gevonden zou zijn. Maar daar doet het Nederland Forensisch Instituut nog verder onderzoek naar. De uitslag daarvan komt waarschijnlijk pas in december. De verdachte is vrij tot de inhoudelijke behandeling van de zaak. De rechtbank hoopt dat die binnen drie maanden kan beginnen, maar omdat de verdachte straks niet meer vast zit kan dat wat vertraging oplopen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.