Volledig scherm
De massale knokpartij tijdens de wedstrijd Haaften-TGG in oktober 2016. © Frank van Engelen

Verdachte oud-elftalleider TGG breekt en wijst verdachte van uitdelen kopstoot aan

ARNHEM/DEN BOSCH  – Pas toen de elftalleider van voetbalclub TGG hoorde dat hij mogelijk tien maanden moest zitten, besloot hij de naam van de werkelijke dader te noemen.

Die was bij het hele team van Bossche club bekend, maar de 33-jarige verdachte van zware mishandeling vorig jaar oktober op het voetbalveld van VV Haaften wilde geen verrader zijn. Voor de Arnhemse rechtbank hield de elftalleider zijn mond over de mysterieuze man op slippers die op 29 oktober 2016 zijn slachtoffer zo’n harde kopstoot gaf dat die op het halve veld was te horen. Maar toen de strafeis was gevallen besloot hij toch te zeggen wie het was. Een speler die op die dag al geschorst was.

De rechtszaak tegen de 33-jarige Bosschenaar en de 26-jarige medeverdachte, eveneens uit Den Bosch, wordt aangehouden om nu het gehele voetbalteam als getuige te horen. De 26-jarige wordt er van verdacht dat hij hetzelfde slachtoffer na een flinke aanloop enorm hard tegen de nek en het hoofd schopte, terwijl die op het veld lag. De speler van Haaften hield er een hersenschudding en een gekneusde kaak aan over.

Geweld

Het OM eiste dinsdag een gevangenisstraf van vijf maanden, waarvan twee maanden voorwaardelijk tegen de 26-jarige. De 33-jarige elftalleider zou als het aan het OM lag acht maanden cel, waarvan vier maanden voorwaardelijk, moeten krijgen. Daarbovenop zou de uitvoering van een eerder opgelegde voorwaardelijke straf van zes maanden komen. Die was ook voor geweld rond het voetbalveld.

De elftalleider zegt dat hij niks met het incident te maken had. Hij was toen al weggelopen, teleurgesteld in zijn team gooide hij zijn shirt en jas van zich af. Ook de trainer van het TGG-team is subiet gestopt. Het bestuur van TGG trok het team direct na de massale knokpartij uit de competitie terug.

Het is nu nog onbekend wanneer iedereen gehoord is en de twee Bosschenaren weer voor moeten komen. 

BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement