Volledig scherm
Bij de fatale schietpartij in Rosmalen kwam Martie Heesbeen om het leven. © Ad Rijken

Verdachte van dodelijke schietpartij Rosmalen wil geen psychologisch onderzoek

DEN BOSCH - De 22-jarige Rosmalenaar die op 9 februari is aangehouden voor het doodschieten van zijn oom Martie Heesbeen (49) in Rosmalen is nog niet bereid om mee te werken aan een psychologisch onderzoek. Dat zei zijn advocaat Fébe Schoolderman dinsdag tijdens een rechtszitting waarbij niet inhoudelijk op de zaak werd ingegaan.

De afgelopen tijd heeft een psycholoog tevergeefs geprobeerd om met de Rosmalenaar te praten. "Hij betreurt het dat u niet aan een psychologisch onderzoek wil meewerken", zei een van de rechters die vroeg of de Rosmalenaar inmiddels wel aan zo’n onderzoek mee wil werken. De verdachte keek direct naar zijn advocaat en zij antwoordde dat die bereidheid er nog steeds niet is.

Verklaring
Tijdens een rechtszitting in mei kwam de fatale schietpartij evenmin inhoudelijk aan bod. Toen werd duidelijk dat de Rosmalenaar nog geen verklaring had afgelegd bij de politie. Hij vond het ‘niet fijn’ bij de politie en zei wel een verklaring te willen afleggen bij de rechter-commissaris. Over die verklaring werden geen mededelingen gedaan.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.