Volledig scherm
Vlacie in Engelen. © Tom van der Meer/BD

Verzorgers vrezen dat dierenparken in Den Bosch dicht moeten

DEN BOSCH - Nu de gemeente Den Bosch twee derde van het budget voor de dierenparken wordt wegbezuinigd, vrezen de dierenverzorger en vrijwilligers dat veel parken moeten sluiten. Het is de bedoeling dat de buurt rondom de parkjes het beheer op zich neemt, in de vorm van een stichting. Maar dat gaat volgens de betrokkenen erg lastig worden.

Het gebrek aan vrijwilligers, geld en kennis komt het dierenwelzijn niet ten goede, zeggen zij. "Moeten we straks zelf de hoeven gaan kappen? En waar moet ik zoeken als ik een bok nodig heb om de geiten te dekken?”, zegt Bea Kagie, vrijwilligster bij Vlacie in Engelen. Daarnaast is het beschikbare budget per stichting bij lange na niet voldoende om de beesten te voeren, laat staan als er een dierenarts nodig is.

Bespreken
Woensdagavond 17 februari mag Kagie spreken in de Bossche raadscommissie, die vergadert over het onderwerp. In november vorig jaar ging de gemeenteraad al akkoord met de bezuiniging, maar nu het dierenwelzijn in het geding is, vinden sommige partijen het de moeite waard om er toch nog eens over te praten.

De vrees is dat veel parken moeten sluiten, en de dieren worden geruimd. Daarover meer in het Brabants Dagblad, editie Den Bosch, van woensdag 17 februari.