VIDEO: Auto rijdt Máximakanaal in; 3 omstanders springen het water in en redden automobilist

UPDATEROSMALEN – Drie personen schoten donderdagmiddag te hulp toen ze zagen dat een auto te water raakte in het Máximakanaal in Rosmalen. Het incident gebeurde rond 14.00 uur ter hoogte van het Mariannepad.

Volledig scherm
De auto wordt uit het Máximakanaal getakeld. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

De drie omstanders stonden aan de overkant van het kanaal toen de auto erin reed. Op dat moment sprongen ze het water in en hebben ze de bestuurster uit de auto gehaald.  Volgens de brandweer was zij de enige inzittende. 

Hoe het ongeval heeft kunnen gebeuren, is nog niet bekend. De automobiliste is met onbekende verwondingen naar het ziekenhuis gebracht. Door het ongeval lag de scheepvaart op het Máximakanaal stil, maar is inmiddels weer hervat. 

Volledig scherm
Duikers van de brandweer Den Bosch en Rosmalen. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Diverse hulpdiensten moesten uitrukken. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Een duiker was op zoek naar mogelijke inzittenden. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
  1. Wat zijn dat voor teksten?

    Wat zijn dat voor teksten?

    Di. 26 sept. De bedenkers hopen op een glimlach van voorbijgangers. En dat lijkt aardig te lukken bij Studio Reinoud en Jules, op de hoek van de Handelskade en de Zuid-Willemsvaart. Met kleine letters is op het raam te lezen dat we te maken hebben met grafisch ontwerpers, webbouwers en tekstschrijvers. Deze dertigers noemen zichzelf ook wel grapjassen. Voorbeelden daarvan plakken ze om de zoveel weken op de ruit. 'Absoluut geen kleurverschil' is daar sinds een paar dagen te lezen.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.