Volledig scherm
Er gingen bijna veertig karretjes de helling af © Peter De Bruijn

VIDEO: Bijna veertig teams in Den Bosch 'snel op weg naar de bel'

DEN BOSCH - Een gele oldtimer, een wagen met echte bloemen, de toren van de Sint-Jan. Het in elkaar geknutseld wagenpark achter de immense helling van de eerste editie 'Te land, ter zee in Den Bosch' of de 'Jheronimus Cross' verraadt creativiteit. De karretjes en hun deelnemers roetsjten zondagmiddag op de Parade van een zes meter hoge helling af. Ze gingen op een pad in een waterbassin 'snel op weg naar de bel'. 

Karretje 31 van de leraren Marjan Dols, Sofie Damsteeg en Sebastian Philippart van de Jenaplanschool Antonius Abt in Engelen ziet er wat kaaltjes uit. ,,We hebben tegenslag gehad", legt Sebastian uit. ,,We hadden een kasteel van karton gebouwd. Ons bouwwerk is vannacht tijdens die hevige onweersbui helemaal kapot geregend en gehageld. Alleen de basis staat nog."

,,Ik ben heel zenuwachtig; heb er nu al een beetje spijt van", vervolgt juf Sofie. ,,Mijn kleuters vinden het geweldig. Ze vinden het heel stoer dat ik van die helling af ga."

Nico Wagenaars, Jos Onderstein en Stijn Voets van 'Schijndels Trots' zijn al 'stoer' geweest. ,,Het team voor ons crashte. Dan word je toch wel een beetje zenuwachtig als je daar hoog op die stellage staat", bekent Nico. ,,Gelukkig deden onze kar en stuurman Stijn het super."

Bedoeling is dat het evenement 'Snel naar de bel' zeker de komende twee jaar in Den Bosch wordt gehouden.

Volledig scherm
Leraren Sofie, Sebastian en Marjan hadden pech. Er bleef na het onweer niet veel meer van hun 'kasteelkarretje' over © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Ad Hilhorst bouwde een deel van de Sint-Jan en nam dochters Rose en Donna mee © Peter De Bruijn
Volledig scherm
Een deel van het 'karretjespark' op de Parade © Peter De Bruijn
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement