Volledig scherm
Brand De Beverspijken Den Bosch © Bart Meesters/Meesters Multi Media

VIDEO: Uitslaande brand bij autobandenbedrijf in Den Bosch onder controle

UPDATEDEN BOSCH - Een flinke brand bij autobandenbedrijf Duyts zorgde dinsdagavond voor overlast rondom industrieterrein De Beverspijken in Den Bosch. Rond kwart voor negen kwam de eerste melding binnen.

Brandweerkorpsen uit de wijde omgeving werden opgeroepen. Even werd gevreesd dat de vlammen over zouden slaan naar de omliggende bedrijven en daarom werd er opgeschaald, maar rond 22.00 uur was de brand onder controle. Onder meer teams uit Vlijmen, Rosmalen, Cromvoirt, Den Bosch, Erp en Veghel hielpen om de brand te blussen.

Stank
Volgens omwonenden stonk de rook flink, mede doordat het om een brand bij autobanden gaat. De gemeente Den Bosch adviseerde via Twitter dat bewoners die last van de stank of rook hadden, ramen en deuren gesloten moesten houden.

Ook liet zij weten dat de weg van De Beverspijken richting Engelen tijdelijk was afgesloten, zodat de brandweer voldoende bluswater vanuit het Engelermeer kon aanvoeren. Weggebruikers konden omrijden via Vlijmen. Toen de brand eenmaal onder controle was, werd de weg weer vrij gegeven, omdat de aanvoer van extra bluswater niet meer nodig was.

Rookpluim
Vanaf snelweg A59 zijn volgens omstanders flinke zwarte rookpluimen te zien. Doordat de rook vrij hoog zit, heeft het verkeer hier geen hinder van, zo meldt de VerkeersInformatieDienst. Ook verder weg zou de rookpluim goed te zien zijn. Via Twitter komt onder meer een melding vanuit Hedel binnen.

Schade
Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend. Het pand van Duijts heeft forse schade opgelopen. Ook het naastgelegen gebouw van Autohandel Bergmans heeft veel schade.

Volledig scherm
De brand bij industrieterrein De Beverspijken in Den Bosch. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
Er waren meerdere brandweerkorpsen nodig om het vuur te blussen. © Bart Meesters/Meesters Multi Media
Volledig scherm
De brand brak uit bij het autobandenbedrijf. © Bart Meesters/Meesters Multi Media

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.