Volledig scherm
© stock.xchng

Vier windreuzen in hoek A59 in Den Bosch

DEN BOSCH - Windpark De Rietvelden in Den Bosch gaat van de grond komen. Op het bedrijventerrein staan drie windturbines gepland, in de omgeving van de oude windturbine aan Treurenburg en de Rietvelden komt er één.

De reuzen hebben een maximale ashoogte van 125 meter en een rotordiameter van 122 meter. Ter vergelijking: de windturbine die al jaren aan Treurenburg staat is 98 meter hoog en heeft een diameter van 82 meter.

De turbine aan de Graaf van Solmsweg wordt geëxploiteerd door bouw- en sloopbedrijf Barten. Transportbedrijf BCTN Den Bosch ‘doet’ de turbine aan de Rietveldenkade, Heineken in de noordelijke hoek Rietveldenweg-Ketelaarskampweg en het particulier initiatief aan de Gemaalweg.

De gemeente Den Bosch heeft in september 2014 afgesproken dat er in de toekomst nog meerdere turbines kunnen komen. Op dinsdag 22 november en woensdag 23 november zijn er van 17.00 tot 21.00 uur inloopbijeenkomsten bij het Heineken Ontspanningscentrum aan de Docterskampstraat.

  1. Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    Rosmalenaar heeft 'effe geld nodig' en bezorgt caissière trauma met overval

    DEN BOSCH - Op de dag dat allerlei afspraken zijn gemaakt om de Rosmalenaar (25) af te helpen van zijn drank- en drugsverslaving gaat het helemaal mis. De man heeft 'effe wat geld nodig'. Hij pakt thuis een keukenmes en rijdt met zijn snorfiets naar een Jumbo-filiaal in Sint-Michielsgestel. Daar pleegt hij een gewapende overval. Maandag stond hij terecht tijdens een rechtszitting waarbij de door hem bedreigde caissière aanwezig was.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.