Volledig scherm
Voika van Veen en Ria Morrison bezig met de voorbereidende activiteiten. © Chris Korsten

Vincentiusvereniging Den Bosch klaar voor 14de editie kerstmarkt

DEN BOSCH - Vrijdag en zaterdag vindt de 14de editie van de kerstmarkt van Vincentiusvereniging 's-Hertogenbosch plaats. Op beide dagen vliegen de deuren van het gebouw aan de Havenstraat om 10.00 uur open. Afgaand op de voorafgaande afleveringen is het niet ondenkbaar dat er dan buiten weer een flinke rij staat.

Op de kerstmarkt zijn allerlei kerstgerelateerde artikelen voor een zacht prijsje te koop. Van kerstballen, kaarsen en tafelkleden tot sieraden, parfums en merkkleding. Veelal tweedehands artikelen die geschonken zijn door particulieren. ,,De ervaring leert dat vooral de merkkleding in trek is", zegt Voika van Veen, een vrijwilliger die al ruim acht jaar betrokken is bij de organisatie. ,,Er is slechts één pashokje, dus dat wordt wellicht af en toe dringen geblazen."

Kerstproeverij
De volledige opbrengst van de kerstmarkt gaat naar de jaarlijkse kerstproeverij. Die staat donderdag 22 december in het Theater aan de Parade gepland. Het evenement wordt georganiseerd in samenwerking met onder meer het Koning Willem I College. ,,Alléén mensen en gezinnen met een smalle beurs worden uitgenodigd. Het programma bestaat uit een stukje entertainment, waarna iedereen gezellig aan tafel mag plaatsnemen. De studenten van het KW1C zullen zich niet alleen bekommeren om de maaltijden en de bediening, maar ook de meegekomen kinderen middels een aantal activiteiten proberen te vermaken. En na afloop worden er weer enveloppen met inhoud uitgedeeld", licht medeorganisator Herman Olde Hampsink toe.

De totale kosten van de kerstproeverij komen neer op grofweg 50.000 euro.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.