Volledig scherm
De vispassage bij Crèvecoeur werd vorig jaar opengesteld voor 'visverkeer' stroomopwaarts de Dieze op. © Domien van der Meijden

Vistrap Crèvecoeur functioneert prima

DEN BOSCH - Vissen in de Maas weten al heel goed de vistrap te vinden bij Crèvecoeur in Den Bosch. Waterschap Aa en Maas telde in korte tijd al 3600 passerende vissen bij de visteller in de vistrap.

Met een dijkdoorbraak van de Maas richting Dieze werd vorig jaar een vistrap gerealseerd door waterschap Aa en Maas bij spuisluis Crèvecoeur. Vanwege de veiligheid (droge voeten) kan de trap aan twee kanten worden afgesloten, maar is bij normale waterstanden open voor 'visverkeer'.

Omdat is visteller (sensor) is aangebracht bij de sluisdeuren bij de Dieze, kan het schap vissen tellen, geen soorten. En nu blijkt dat sinds de teller aanstaat, vanaf 1 januari dit jaar, dat er al 3600 vissen gepasseerd zijn. Dat is veel omdat het lange tijd te koud was voor vismigranten die paaiplekken op willen zoeken, stroomopwaarts richting Limburg en België.

  1. Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    Nieuwe talkshow: Burgemeester Mikkers kan zelf steeds meer over Den Bosch zeggen

    DEN BOSCH – Burgemeester Jack Mikkers gaf bij zijn intrede in Den Bosch aan onder de huid van de stad en de inwoners te willen kruipen. Dat is de afgelopen weken begonnen met een stadstour: op bezoek bij allerlei bedrijven en instellingen en nader kennismaken met de politieke partijen op steeds weer een andere plaats in de gemeente. Die inburgering krijgt dinsdag 28 november een vervolg in een (nieuwe) talkshow in de Verkadefabriek.

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.