Volledig scherm
Het terrein van Autotron in Rosmalen. © Sandra Peerenboom

Vluchtelingenwerk Nederland: 'Blij met leegloop Autotron'

ROSMALEN - Vluchtelingenwerk Nederland is er blij mee dat een grote groep asielzoekers uit Rosmalen na vijf maanden een nieuwe plek heeft gekregen. "Daar hebben wij al meerdere malen op aangedrongen. Deze noodopvang is echt niet geschikt voor een langdurig verblijf."

Uit onderzoek van het Brabants Dagblad blijkt dat in de noodopvang op het terrein van het Autotron maandenlang huisregels werden overtreden. Zo werd er stelselmatig in de paviljoententen van het kamp gerookt, drugs gebruikt en hadden sommige asielzoekers messen op zak. Er werd door veel vluchtelingen gesproken van een 'gevaarlijke situatie'.

'Heel lastig'
Sascha Harding van Vluchtelingenwerk Nederland geeft aan dat de opvang in Rosmalen een 'heel lastige locatie' is. "De bewoners hebben daar weinig privacy. Asielzoekers slapen er slecht. We kregen regelmatig signalen van spanningen en onzekerheid."

Het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) is vorige week begonnen met het 'uitplaatsen' van asielzoekers naar reguliere azc's. Harding: "Het COA was er van doordrongen dat dat moest gebeuren, maar dan moet er in azc's wel plek zijn. Die is er nu blijkbaar."

Lees meer over de opvang van vluchtelingen in de regio op bd.nl.vluchtelingen.

  1. 'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord
    update

    'Doodsoorzaak Savannah blijft onduidelijk'; Bosschenaar nog steeds verdacht van moord

    BUNSCHOTEN/ DEN BOSCH - Het is nog steeds onduidelijk waaraan Savannah Dekker (14) uit Bunschoten is overleden, al wordt een 14-jarige Bosschenaar nog steeds verdacht van moord op het meisje. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) concludeert in een rapport dat het zowel een natuurlijke dood als een onnatuurlijke dood als gevolg van geweld of verdrinking kan zijn geweest. Dat meldt RTL Nieuws.   

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.