Volledig scherm
Bram Brekelmans was flabbergasted. © Chris Korsten

Voormalige Formule-1 bolide van Max Verstappen trekt veel bekijks in Paleiskwartier

DEN BOSCH - Oe-Ai-Oh-Jee-Woooh-Wauw! Zomaar wat reacties van willekeurige voorbijgangers die donderdag langs de (voormalige) Formule-1 bolide van Max Verstappen liepen. Een stunt van supermarktketen Jumbo, zo bleek.

De krachtige RB12 bolide, waarin Max 'Zoef-Zoef' Verstappen het afgelopen Grand-Prix seizoen veelvuldig te bewonderen is geweest, stond als een museumstuk tentoongesteld in een imposante truck met een open venster. Met voorbedachten rade gepositioneerd in de Hugo de Grootstraat, een zijstraatje van de Onderwijsboulevard.

,,We zijn nu bezig met een ludieke wervingsactie, want we komen in Den Bosch en omstreken aardig wat personeel tekort. Specifiek gaat onze aandacht uit naar jongeren in de leeftijd van 15 tot 21 jaar, die om een bijbaan verlegen zitten. Studenten vallen daar natuurlijk óók onder, vandaar dat we uitgerekend deze plek hebben uitverkoren", verduidelijkte woordvoerder Mariska Bergmans.

,,Alleen al voor ons nieuwe filiaal onder de naam Jumbo City, dat binnen een afzienbare termijn in de Visstraat wordt geopend, hebben we honderd kersverse krachten nodig. Het dubbele aantal is gewenst voor ons online distributiecentrum, eveneens in Den Bosch. En voor filialen in de periferiegebieden, zoals Hintham, Berlicum en Vlijmen, kunnen we nog eens honderd extra medewerkers gebruiken."

'Ingepakte' auto

Enkele charmante dames en een elegante heer probeerden namens de keten zoveel mogelijk voorbijgangers een foldertje in de hand te stoppen. De meesten hadden daar niet zoveel behoefte aan. Maar ze toonden wel volop interesse voor het 'ingepakte' vehikel, dat van een afstandje verbluffend veel leek op een miniatuur-raceauto waarvoor klanten tot voor kort konden sparen.

De uit Tilburg afkomstige Bram Brekelmans, net 18 en eerstejaars student bestuurskunde/overheidsmanagement aan de Avans Hogeschool, was flabbergasted bij het zien van de bolide. ,,Ik ben een echte Formule-1 fan. Onlangs nog naar de Grand-Prix van Spa-Francorchamps geweest. De L'Eau Rouge, die wereldberoemde bocht gold als hét domein van papa Jos. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat Max in de toekomst óók op dat circuit onsterfelijk zal worden", grinnikte Brekelmans.

Volledig scherm
De truck stond -op een steenworp afstand van de Onderwijsboulevard- zélf in pole position. © Chris Korsten
BD gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Den Bosch

Den Bosch e.o.